Applebee’s Perfect Margarita

Νοέμβριος 20, 2007 στο 17:25 | Αναρτήθηκε στις Γεύση, Φτιάξτο μόνος σου | 1 σχόλιο
Ετικέτες: , ,

Margarita

Ομολογώ να πω ότι έχω μια τρέλα με την Perfect Margarita του Applebee’s. Δεν έχω δοκιμάσει πιο γευστική και πιο απογειωτική μαργαρίτα. Μόλις αρχίσει να έρχεται σε επαφή με τα χείλη και τη γλώσσα αρχίζεις να σκέφτεσαι ότι δεν θέλεις να τελειώσει η μαργαρίτα ποτέ. Προσωπικά την προτιμώ εδώ και αρκετά χρόνια και πάντα όταν θέλω να πιω τέλεια μαργαρίτα επιλέγω Applebee’s γιατί σπάνια θα πιω κάπου καλή μαργαρίτα.

Όσοι την έχετε δοκιμάσει ξέρετε για ποια μαγική γεύση μιλάω. Η Perfect Margarita μπορεί να συνδυαστεί τέλεια με το φαγητό σας. Γλυκόξινα φαγητά και σάλτσες, πικάντικα ορεκτικά, κρέατα ψητά και άλλα  τόσα μπορούν να συνοδεύσουν την τέλεια μαργαρίτα.

Για όλους εσάς που έχετε διάθεση στο να φτιάχνετε ποτά στο σπίτι σας (και γιατί όχι και στο γραφείο σας) σας έχω μία συνταγή για μαργαρίτα που πλησιάζει πολύ την Applebee’s Perfect Margarita αλλά… δεν είναι αυτή γιατί αυτή λέγεται Τέλεια Μαργαρίτα!

Παρακάτω σας δίνω τη συνταγή της Τέλειας Μαργαρίτας.

Η Τέλεια Μαργαρίτα

Υλικά:


43
γραμμάρια (1 ½ ουγγιές
) Jose Cuervo Especial
22
γραμμάρια (3/4 ουγγιάς
) Cointreau
22
γραμμάρια (3/4 ουγγιάς
) Grand Marnier
14
γραμμάρια (1/2 ουγγιάς) Lime Juice (χυμός λάϊμ
)
57
γραμμάρια  (2 ουγγιές) Sour Μix (δείτε παρακάτω πως να το φτιάξετε)
 

Για να παρασκευάσετε το Sour Mix εάν δεν έχετε κάποιο έτοιμο παρόμοιο προϊόν κάντε τα εξής: Πάρτε ίσες ποσότητες από ζάχαρη και λεμόνι και ανακατέψτε καλά μέσα σε καυτό νερό μέχρι να λιώσει τελείως η ζάχαρη. Το Sour Mix είναι έτοιμο. Από το μείγμα που φτιάξατε ρίξτε μόνο την απαιτούμενη ποσότητα. Συνήθως η αναλογία είναι 2 μέρη από ζάχαρη και λεμόνι και 1 μέρος νερό.

Τρόπος παρασκευής:

Βάλτε όλα τα υλικά μέσα σε ένα σέικερ με λίγα παγάκια και ανακατέψτε πολύ καλά.Πάρτε ένα ποτήρι της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση ποτήρι Μαρτίνι) βάλτε λίγα παγάκια αν θέλετε και ρίξτε την Μαργαρίτα από το σέικερ χωρίς όμως τα παγάκια του σέικερ.Για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα και για να εντυπωσιάσετε με το σερβίρισμα, πριν να αδειάσετε στο ποτήρι την Μαργαρίτα ρίξτε σε ένα ρηχό πιάτο λίγο τεκίλα Jose Cuervo Especial, σε ένα άλλο πιάτο απλώστε αλάτι στην επιφάνεια του. Πάρτε τώρα το ποτήρι και ακουμπήστε το ανάποδα μέσα στο πιάτο με την τεκίλα έτσι ώστε να βραχεί όλο το χείλος του ποτηριού. Με τον ίδιο τρόπο ακουμπήστε το ποτήρι μέσα στο πιάτο με το αλάτι ώστε να κολλήσει αρκετό αλάτι γύρω από το χείλος του.Προαιρετικά μπορείτε να βάλετε μία φέτα από lime στο ποτήρι και μία πράσινη ελιά.

Στην υγειά σας!

Advertisements

1 σχόλιο »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Na’sai kala file, tin epsaxna kairo tin suntagh, eimoun sigouros gia ola, ektos apo to sour mix, fantazomoun oti bazane siropi glukozis


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: