ΟΤEGLOBE: Νέο Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Οπτικών Ινών

Δεκέμβριος 11, 2007 στο 20:07 | Αναρτήθηκε στις Τεχνολογία | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , , , , ,

 fiber optics

Χαίρομαι ιδιαίτερα όταν βλέπω ότι εξέλιξη του τομέα των τηλεπικοινωνιών περνάει και μέσα από την ελληνική διάσταση. Φυσικά περιμένω περισσότερα τέτοια έργα και πολύ περισσότερα από το ελληνικό κράτος το οποίο δεν έχει συλλάβει δυστυχώς ακόμα το νόημα που έχει η γρήγορη ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιών για τη χώρα μας και για τη παρουσία μας στην Ευρώπη.

Η OTEGLOBE ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας του Διαβαλκανικού Δικτύου (TransBalkan Network-TBN), το οποίο αποτελεί τη νέα διεθνή υποδομή του Ομίλου ΟΤΕ για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών Eυρυζωνικότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων. Πρόκειται για ένα δεύτερο, υπερ-υψηλών ταχυτήτων ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας, με κόστος επένδυσης της τάξης των 50 εκ. Ευρώ στην τριετία.

Το Διαβαλκανικο δίκτυο (ΤΒΝ) εκτείνεται από την Ελλάδα έως την Φρανκφούρτη μέσω των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης με ρυθμούς μετάδοσης από 34Mbps μέχρι 10Gbps, ενώ θα συνεχίσει να επεκτείνεται με νέους κόμβους και αναβαθμισμένες λειτουργίες. Είναι ένα εξ’ ολοκλήρου χερσαίο δίκτυο και το μοναδικό στην Ελλάδα που συνδέει τη Μ. Ανατολή με την Ευρώπη μέσω των Βαλκανίων.

Το νέο δίκτυο της OTEGLOBE, ακολουθεί μία διαφορετική γεωγραφική όδευση προς τη Δυτική Ευρώπη από αυτήν του υπάρχοντος υπερ-υψηλών ταχυτήτων ιδιόκτητου δικτύου GWEN, το οποίο επίσης συνδέει την Ελλάδα με τη Δυτική Ευρώπη, αλλά μέσω της Ιταλίας. Οι δύο αυτές διαφορετικές δικτυακές οδεύσεις εγγυώνται την απρόσκοπτη λειτουργία των δικτύων των συνεργατών της OTEGLOBE, καθώς εκτός από αυτόνομα, τα δύο δίκτυα TBN & GWEN λειτουργούν και ως συμπληρωματικά το ένα προς το άλλο υπό τη μορφή back up, εφόσον χρειασθεί.

 [via]

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: