Δείτε που κρύβεται ο κομιστής του DVD στην υπόθεση Ζαχόπουλου

Ιανουαρίου 16, 2008 στο 18:33 | Αναρτήθηκε στις Ελλάδα | 6 Σχόλια
Ετικέτες: , , , , , , , , , ,

Hard disk

Απ’ ότι έμαθα χτες ο τόπος συνάντησης του Γιάννη Ανδριανού με τον κομιστή του DVD καλύπτεται από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης (CCTV). Ο τόπος συνάντησης όπως ήδη γνωρίζετε ήταν το εστιατόριο «Βυζαντινό» του Χίλτον.

Είμαι σίγουρος ότι για την καταγραφή των καμερών χρησιμοποιείται κάποιος ψηφιακός εγγραφέας βίντεο (DVR) και όχι κάποια αναλογική βίντεο συσκευή η οποία είναι περιορισμένης διάρκειας εγγραφής. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή…

Ένας ψηφιακός εγγραφέας (DVR) για κάμερες μπορεί να έχει θεωρητική διάρκεια εγγραφής απεριόριστη. Λέω απεριόριστη γιατί εξαρτάται η διάρκεια εγγραφής αποκλειστικά από τη χωρητικότητα των σκληρών δίσκων που είναι εγκατεστημένοι μέσα στο DVR.

Ας υποθέσουμε ότι στο τόπο συνάντησης υπάρχει εγκατεστημένος ένας τυπικός ψηφιακός εγγραφέας 16 καμερών με συνολική δυνατότητα εγγραφής 100fps (καρέ/δευτερόλεπτο). Αν πάλι υποθέσουμε ότι χρησιμοποιούνται και οι 16 είσοδοι για κάμερες του DVR που ουσιαστικά σημαίνει ότι υπάρχουν 16 κάμερες όπου καλύπτουν το χώρο της συνάντησης (είσοδος, έξοδος, εσωτερικοί χώροι κλπ) τότε κάθε κάμερα έχει δυνατότητα να καταγράψει 100fps/16=6,25fps/δευτερόλεπτο. Το κάθε frame (καρέ) από τα 6,25fps στην πιο συχνά χρησιμοποιούμενη ανάλυση για τέτοιους δημόσιους χώρους η οποία είναι 356×288 pixels με ενεργοποιημένο τον αλγόριθμο εγγραφής Mpeg4 και συμπίεση της εικόνας σε ποσοστό 50% (για οικονομία χώρου στο σκληρό δίσκο) καταλαμβάνει κατά μέσο όρο 6Kbyte στο σκληρό δίσκο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι εάν η συσκευή ψηφιακής εγγραφής (DVR) είχε εγκατεστημένους 2 σκληρούς δίσκους συνολικής χωρητικότητας 500GB (πολύ συνηθισμένο για συσκευές 16 καμερών) τότε θα υπήρχε δυνατότητα διάρκειας εγγραφής για 10 έως 12 περίπου ημέρες τουλάχιστον. Αυτή η διάρκεια ενδέχεται να είναι πολύ μεγαλύτερη εάν υπάρχει ενεργοποιημένη η λειτουργία εγγραφής μόνο με ανίχνευση κίνησης (motion detection) ή χρονοδιάγραμμα εγγραφής που πρακτικά σημαίνει ότι καταγράφεται ο χώρος μόνο κατά τις ώρες λειτουργίας του καταστήματος. Αλλά βέβαια στο παράδειγμα μου υπολόγισα ότι ο ψηφιακός εγγραφέας καταγράφει αδιάλειπτα 24 ώρες το 24ωρο.

Η συνάντηση του Γιάννη Ανδριανού έγινε όπως ξέρουμε στις 17 Δεκεμβρίου 2007 και ώρα 12:00 το μεσημέρι. Οπότε όπως καταλαβαίνετε υπήρχαν διαθέσιμες σχεδόν 2 εβδομάδες για να εντοπιστεί από τις Αρχές και την κυβέρνηση ο κομιστής του DVD! Η αναζήτηση ενός καταγεγραμμένου συμβάντος σε ένα ψηφιακό εγγραφέα (DVR) είναι πάρα πολύ εύκολη διαδικασία που μπορεί να την κάνει και ένα μικρό παιδί του Δημοτικού και αυτό διότι υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης βάσει ακριβής ημερομηνίας και ώρας.

Αν κάποιοι ενημερώθηκαν για το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης στο «Βυζαντινό» και την δυνατότητα εξαγωγής της καταγεγραμμένης συνάντησης Ανδριανού-κομιστή τότε είναι σίγουρο ότι δεν ήθελαν να εξαχθούν στοιχεία από τις κάμερες. Στο σημείο αυτό να πω ότι μετά το πέρας της διάρκειας εγγραφής του ψηφιακού εγγραφέα, η εγγραφή δεν σταματάει βέβαια αλλά συνεχίζει «πατώντας» τα παλαιότερα καταγεγραμμένα δεδομένα πρώτα μέχρι να φτάσει και πάλι να «πατήσει» τα νεότερα. Η διαδικασία αυτή είναι γνωστή σε αυτές τις συσκευές σαν «Κυκλική εγγραφή» (Cyclic Record).

Βέβαια τον πρώτο λόγο έχουν οι Αρχές και η κυβέρνηση αλλά θα σας πω ότι ακόμα και αυτή τη στιγμή που γράφω υπάρχει η δυνατότητα να εξαχθεί η καταγεγραμμένη συνάντηση από το αρχείο βίντεο του ψηφιακού εγγραφέα. Οι Αρχές έχουν τη δυνατότητα αυτή καθώς γνωρίζει πως να εξάγει δεδομένα που έχουν «πατηθεί» από νεότερα άλλα δεδομένα!

Όπως καταλάβατε ο εντοπισμός του κομιστή του DVD είναι πάρα πολύ εύκολος αλλά… αρχίζουν και κυκλοφορούν κάποιες πληροφορίες που λένε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος-κομιστής του DVD!

Αν υπάρχει όμως, σας έδωσα μια ιδέα για τον εντοπισμό του.

Advertisements

6 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

 1. [QUOTE=αλλά… αρχίζουν και κυκλοφορούν κάποιες πληροφορίες που λένε ότι δεν υπάρχει άνθρωπος-κομιστής του DVD![/QUOTE]

  Σοβαρά το λες πως έχει αρχίσει να κυκλοφορεί αυτή η φήμη?
  Ε και πως θα μπορούσε τελικά να φτάσει στα χέρια της κυβέρνησης?

 2. @salerosa: Καλησπέρα. Ναι όντως έχω μάθει από κάποιες πηγές ότι οι εξελίξεις πλησιάζουν στο ενδεχόμενο να μην υπάρχει τελικά «επίσημος» κομιστής του DVD.
  Στα χέρια σου μπορεί να υπάρχει κάτι γιατί α) κάποιος σου το έδωσε ή β) γιατί αυτό το κάτι ήταν πάντα δικό σου 😉

 3. Ναι ε?χμ………Περίεργα πράγματα!

 4. Πιστεύω οτι δεν θα μάθουμε ποιός έδωσε το DVD.
  Υ.Γ Πολύ της μόδας έγινε η λέξη κομιστής μέσω της τηλεόρασης…

 5. Αγαπητέ Οκτάμπιτε, γράφεις πως «οι εξελίξεις πλησιάζουν στο ενδεχόμενο να μην υπάρχει τελικά “επίσημος” κομιστής του DVD», κι όμως η αλήθεια, όπως όλες οι αλήθειες κατά την ελληνική αντίληψη περί πολιτικής, είναι απλή και αναφέρεται στα πατερικά προφητικά βιβλία:

  «Άγγελος πρωτοστάτης μετά ντιβιντίου
  ουρανόθεν Ανδριανώ επέμφθη
  καρφώσαι Χρηστάραν τω Μαξίμω»

  Τι κάμερες μου λες και DVR; Τι πιό επίσημο και πιό φερέγγυο πρόσωπο υπάρχει από έναν Άγγελο Κυρίου; Τώρα τίνος τη μορφή πήρε για να εκπληρώση την αποστολή του λίγο πρέπει να μας ενδιαφέρει.

  Άλλωστε είναι γνωστό ότι Θεός βλέπει τα πάντα και ρώτα όποιο παπά θέλεις αν δεν με πιστεύης. Όθεν συνάγεται ότι ο ανακριτής καλά θα κάνη να καλέση για ανάκριση έναν όποιονδήποτε ιερέα, εν ανάγκη ας ζητήση να του φέρουν και την θαυματουργή εικόνα από την Τήνο. Με αυτές τις δοκιμασμένες αποτελεσματικότατες μεθόδους είναι περισσότερο από σίγουρο ότι η αλήθεια θα λάμψη και η κοινή γνώμη θα πάψη επί τέλους να κρέμεται από το πέος του Ζαχόπουλου και το πλήθος των παραθυράτων όρχεων.

  Υπομονή! Κάτι άλλο θα βρεθή για να ξεπεραστή κι αυτό, δυστυχώς όμως η ξεφτίλα του Πρωθυπουργού θα μένη ανεξίτηλη εσαεί και η κατρακύλα της δημόσιας ζωής μας θα συνεχίζεται με άλλες αφορμές.

  ____________
  Αν όντως τον προστάτευσε για να μη σκοτωθή, τότε πρέπει να ομολογήσουμε ότι ο Θεός είτε έχει πολύ χιούμορ είτε είναι πολύ χαιρέκακος.
  Φυσικά το ένα δεν αποκλείει το άλλο, έτσι;

 6. ΟΛΟ TO BINTEO TOY ZAXOPOULOU ΧΧΧ


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: