Ρυθμίστε σωστά την οθόνη σας

Ιανουαρίου 30, 2008 στο 18:17 | Αναρτήθηκε στις Internet, Φτιάξτο μόνος σου | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , , ,

 Screen Check

Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε, όχι λανθασμένα, ότι η οθόνη του υπολογιστή μας είναι ένα από τα σημαντικότερα σημεία που πρέπει να προσέχουμε.

Μια σωστά ρυθμισμένη οθόνη, είτε LCD είτε CRT, «προσέχει» τα μάτια μας και βοηθάει στην αύξηση της παραγωγικότητας και πολύ περισσότερο όταν οι εργασίες που εκτελούμε στον υπολογιστή μας έχουν σαν αποτέλεσμα κάτι το οποίο αξιολογείται επί της οθόνης.

Μερικές οθόνες συνοδεύονται από ειδικό λογισμικό το οποίο μας βοηθάει να τις ρυθμίσουμε με το καλύτερο τρόπο. Ρυθμίσεις όπως η γεωμετρία της οθόνης, η διαβάθμιση των βασικών χρωμάτων καθώς και του μαύρου , η θερμοκρασία του λευκού χρώματος και πολλά άλλες ρυθμίσεις θα πρέπει να τις θεωρούμε σημαντικές για τα μάτια μας αλλά και το τελικό αποτέλεσμα που εμφανίζεται στην οθόνη μας.

Εάν δεν διαθέτουμε κάποιο ειδικό λογισμικό για όλες αυτές τις ρυθμίσεις αλλά γνωρίζουμε το χειρισμό των λειτουργιών της οθόνης μας τότε μπορούμε με έναν εύκολο τρόπο να κάνουμε πράξη αυτές τις ρυθμίσεις απλά με μια επίσκεψη στο Screen Check, το οποίο μας προσφέρει τα βασικά στοιχεία ώστε να εφαρμόσουμε πάνω σε αυτά τις προσωπικές μας ρυθμίσεις.

Όπως είπα και πιο πριν, βασικό συστατικό για την ρύθμιση της οθόνης είναι να γνωρίζουμε καλά τον χειρισμό και τα ρυθμιστικά πλήκτρα της οθόνης μας. Το επιθυμητό αποτέλεσμα βέβαια εξαρτάται και από τις προσωπικές μας προτιμήσεις καθώς και από το πως θέλουμε εμείς να βλέπουμε τα αντικείμενα στην οθόνη μας.

 

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: