Ανατολίτικο άρωμα και στην Forthnet

Ιανουαρίου 30, 2008 στο 22:11 | Αναρτήθηκε στις Ελλάδα | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , ,

 Forthnet

H εταιρία GO με έδρα την Μάλτα και η Emirates International Telecommunications (EIT) εξαγόρασαν το 21% της Forthnet έναντι συνολικού ποσού 93,8 εκατ. ευρώ (11,50 ευρώ/μετοχή), όπως ανακοινώθηκε επισήμως την Τρίτη.

Οι βασικοί μέτοχοι της Forthnet, η επενδυτική εταιρία Novator Equities και η Cycladic Fund καθώς και το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ), συμφώνησαν να πουλήσουν το ποσοστό τους, έναντι 93,8 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας στο χρηματιστήριο.

«Η Forthnet ενημερώθηκε [από τους μετόχους] ότι υπέγραψαν συμφωνητικό μεταβίβασης για την πώληση 8.158.912 μετοχών, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, της Forthnet που αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 21% του μετοχικού της κεφαλαίου, έναντι του ποσού των 93.827.488 ευρώ».

»Η συναλλαγή έχει συμφωνηθεί στην τιμή των 11,5 ευρώ ανά μετοχή» είπε η εταιρία.

Οι δύο πρώτοι μέτοχοι, Novatοr και Cycladic, συμφώνησαν να μεταβιβάσουν το σύνολο των μετοχών τους, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, δηλαδή, 3.934.068 μετοχές (10,12%) και 2.224.844 μετοχές (5,73%) αντίστοιχα, ενώ το ΙΤΕ συμφώνησε να μεταβιβάσει από το σύνολο των 4,412,465 μετοχών που κατέχει και που αντιστοιχεί σε ποσοστό 11,36% του μετοχικού κεφαλαίου της Forthnet, 2.000.000 μετοχές που αντιστοιχούν σε ποσοστό 5,15% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.

Μετά από την ολοκλήρωση της συναλλαγής το ΙΤΕ θα εξακολουθεί να είναι μέτοχος της Forthnet με 2.412.465 μετοχές, μετά των δικαιωμάτων ψήφου, που αντιστοιχεί σε ποσοστό 6,21% του μετοχικού της κεφαλαίου.

Η Emirates International Telecommunications είναι κοινοπραξία μεταξύ της Dubai Investment Group και της Tecom Investment. Η Tecom Investment ελέγχεται από τη Dubai Holding, όπως και η DIG, με τη δεύτερη να ανήκει στο Dubai Group, το χρηματοπιστωτικό βραχίονα της Dubai Holding.

Στο Dubai Group ανήκει και η Dubai Financial Group, η οποία είναι εκ των βασικών μετόχων της Marfin Investment Group.

[via]

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: