44,6 δις δολάρια από την Microsoft για την εξαγορά της Yahoo

Φεβρουαρίου 1, 2008 στο 18:01 | Αναρτήθηκε στις Internet | 3 Σχόλια
Ετικέτες: , , , , , ,

Microsoft to buy Yahoo 

Η Microsoft θα καταβάλει 44,6 δις δολάρια σε μετρητά και μετοχές για την εξαγορά της Yahoo. Αν επιτευχθεί η συμφωνία, θα έχει την ευκαιρία να συναγωνιστεί την Google στην αγορά των online υπηρεσιών.

O διευθύνων σύμβουλος της Microsoft Steve Ballmer, κατέθεσε χτες βράδυ την πρόταση της εταιρείας του στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo. H ανακοίνωση έγινε πριν από λίγο και αναμένεται να προκαλέσει πληθώρα σχολιων αλλά και σταδιακών ανακατατάξεων στην αγορά της πληροφορικής.

«Ο συνδυασμός των δύο αυτών ομάδων θα δώσει την δυνατότητα να προσφέρουμε στους πελάτες μας πληθώρα νέων υπηρεσιών που μέχρι τώρα δεν μπορούσαμε να δώσουμε», δήλωσε ο Ray Ozzie, αρχιμηχανικός software της Microsoft.

Η Microsoft περιμένει μείωση των εξόδων της κατά 1 δις δολάρια από την συνεργασία με την Yahoo συνδυάζοντας τεχνογνωσία και μεθόδους ανάπτυξης νέων προγραμμάτων και υπηρεσιών.

Να αναφέρουμε στο σημείο αυτό ότι από τις πρώτες προσπάθειες της Microsoft απόκτηση της Yahoo, τα πράγματα έχουν εξελιχθεί δυσμενώς για την δεύτερη. Έχουν γίνει διάφορες διορθωτικές κινήσεις και αλλαγές στην διαχείριση της εταιρείας αλλά δεν βοήθησαν και τόσο την αρνητική πορεία της.

Από την άλλη πλευρά, η Microsoft δεν έχει κάνει την επιθυμητή πρόοδο στην μηχανή αναζήτησης της. Ο συνδυασμός των δύο αυτών φαινομένων, κάνουν να φαίνεται ιδανική η στιγμή για την εξαγορά της Yahoo από την εταιρεία του Redmond.

[via]

Advertisements

3 Σχόλια »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Εντυπωσιακά μεγέθη. Τόσο οικονομικά όσο και στη προσπάθεια να αλλάξει το τοπίο στο web όπως το γνωρίζαμε μέχρι τώρα. Θα «γραφτεί» ιστορία σε περίπτωση που γίνει η συγχώνευση…

  2. @Sakisk: Όχι ότι θα φοβηθεί η Google, αλλά η Microsoft πλέον θα έχει ένα λόγο παραπάνω να προσεγγίσει νέους πελάτες. Η ιστορία όντως θα αλλάξει σελίδα!

  3. […] την προσφορά της Microsoft για εξαγορά της Yahoo την Παρασκευή το πρωί, η Google προχώρησε στην ανακοίνωση […]


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: