Η μάχη της κινητής τηλεφωνίας στις ΗΠΑ

Φεβρουαρίου 21, 2008 στο 15:48 | Αναρτήθηκε στις Κινητά τηλέφωνα | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , , , , ,

USA Cell carriers 

Έντονη κινητοποίηση στην αγορά κινητής τηλεφωνίας προκάλεσε η ανακοίνωση που έκανε την Τρίτη η Verizon Wireless σχετικά με το νέο πακέτο σύνδεσης κινητής τηλεφωνίας. Το εν λόγω νέο πακέτο θα κοστίζει μόνο 99,99$ (67,95€) και προσφέρει απεριόριστες κλήσεις από τα κινητά τηλέφωνα της εταιρίας, χωρίς κόστος περιαγωγής (roaming) για όλες τις ΗΠΑ και χωρίς κόστος για κλήσεις μεγάλης απόστασης (long distance calls).

Η απόφαση αυτή της Verizon Wireless ανάγκασε τις άλλες δύο εταιρίες του χώρου AT&T και T-Mobile να εισάγουν μετά λίγες ώρες παρόμοιο πακέτο σύνδεσης . Συγκεκριμένα η AT&T πλάσαρε ίδιο ακριβώς πακέτο σύνδεσης με της Verizon Wireless ενώ η T-Mobile προσφέρει επιπλέον απεριόριστα SMS και MMS.

Αποτέλεσμα αυτών όλων των ανακοινώσεων ήταν η άμεση πτώση στις τιμές των μετοχών όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας στην Αμερική.

Πάντως μικρός είναι ο αριθμός των συνδρομητών που αναμένεται να μεταβούν στα νέα πακέτα σύνδεσης. Οι επενδυτές αναφέρουν ότι τα έσοδα που θα χάσουν οι εταιρίες από τους συνδρομητές που με την απουσία των νέων πακέτων πλήρωναν περισσότερα δύσκολα θα καλυφθούν από τα έσοδα που θα προκύψουν από τους συνδρομητές οι οποίοι θα μεταβούν στα νέα πακέτα.

Αυτό που βλέπω είναι ότι οι μάχη των τιμών θα μεταφερθεί και στις υπόλοιπες ηπείρους με μαγαλύτερους ρυθμούς και όσο οι υπηρεσίες VoIP θα ωριμάζουν τόσο περισσότερο θα εμφανίζονται παρόμοια φαινόμενα.

[via]

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: