Ο Naguib Sawiris συνεχίζει να «περπατάει» στην Ελλάδα

Φεβρουαρίου 26, 2008 στο 11:13 | Αναρτήθηκε στις Ελλάδα | 1 σχόλιο
Ετικέτες: , , , , , , , , , , ,

Weather Investments Group in Greece 

Μια από τις ειδήσεις του επιχειρηματικού τομέα είναι αυτή που αναφέρει ότι ο Naguib Sawiris βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με μικρή ελληνική τράπεζα για την υλοποίηση νέων υπηρεσιών mobile banking μέσω των συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας της Wind.Naguib Sawiris

Βέβαια να σας πω ότι η σκέψη μου πάει σε τράπεζα της οποίας το όνομα έχει τρία γράμματα κι αυτό γιατί η εν λόγω τράπεζα εμφανίζεται να έχει υψηλά ποσοστά κερδών τους τελευταίους μήνες. Ο Naguib Sawiris πάντως δεν έχει αποκαλύψει το όνομα της τράπεζας.

Ο Naguib Sawiris ως γνωστό, έχει πλέον στην ιδιοκτησία του την Wind Hellas καθώς και την Tellas. Ο όμιλος επιχειρήσεων Weather Investments, στον οποίο είναι πρόεδρος, συνεχίζει να βλέπει με ενδιαφέρον την ελληνική αγορά και την περαιτέρω ανάπτυξη σε τραπεζικές δραστηριότητες εκτός των καθαρά τηλεπικοινωνιακών.

Ο Naguib Sawiris έχει ερωτηθεί από έλληνες δημοσιογράφους αυτές τις ημέρες για το εάν ο ίδιος σκέφτεται πιθανή εξαγορά του ΟΤΕ από τον όμιλο του. Ο Naguib Sawiris όμως απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρει να εξαγοράσει έαν οργανισμό ο οποίος είναι δέσμιος του ελληνικού δημοσίου καθώς και των συνδικάτων.

Να πω σε αυτό το σημείο ότι η παρουσία του ομίλου Weather Investments στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι πλέον ολοκληρωμένη αφού η Wind Hellas και η Tellas δραστηριοποιούνται πλέον κάτω από την ίδια στέγη με κοινές υπηρεσίες προς όφελος των καταναλωτών.

Αυτό που μπορώ να προβλέψω πάντως για τις δραστηριότητες του ομίλου Weather Investments στην Ελλάδα είναι ότι θα δούμε πολύ καλές και ποιοτικές εξελίξεις από την Wind και της Tellas. Οι δύο αυτές εταιρίες με τα όποια προηγούμενα προβλήματα, έχουν δημιουργήσει ήδη πολύ γερές βάσεις στην ελληνική αγορά και με την γνωστή παγκοσμίως υποστήριξη του Naguib Sawiris θα αποτελέσουν 2 από τις πιο δυνατές εταιρίες στην Ελλάδα.

Η Wind και πολύ περισσότερο η Tellas θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών πανελλαδικά και κατ’ επέκταση στις υπηρεσίες FTTH, τον διάδοχο δηλαδή των ADSL συνδέσεων.

Αναμένουμε τις εξελίξεις λοιπόν οι οποίες θα είναι άκρως ενδιαφέρουσες για την ελληνική αγορά αλλά και προς όφελος των καταναλωτών, από πλευράς ποιότητας παρεχόμενων υπηρεσιών αλλά και από πλευράς κόστους.

Advertisements

1 σχόλιο »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

  1. Μου άρεσε το «είναι δέσμιος του ελληνικού δημοσίου καθώς και των συνδικάτων»…και να ήταν μόνο ο ΟΤΕ δεσμιος ας πάει στο διάολο.

    Αλήθεια το FTTH τι θα κάνει? θα μας διακτίνιζει? Beam me up Scottie! 🙂


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: