Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο + ΕΛΤΑ = Hellenic PostBank

Μαρτίου 12, 2008 στο 23:24 | Αναρτήθηκε στις Ελλάδα | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , ,

Hellenic PostBank 

Την πλήρη αξιοποίηση του δικτύου των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) επιχειρεί σταδιακά το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο (ΤΤ), η διοίκηση του οποίου παρουσίασε σήμερα τη νέα εταιρική ταυτότητα της τράπεζας η οποία θα φέρει την επωνυμία «Hellenic Post Bank» διατηρώντας ταυτόχρονα και το διακριτκό τίτλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.

 

Έως το 2009, σε 200-300 σημεία πώλησης των ΕΛΤΑ θα λειτουργούν shop-in-shop μονάδες του TT από τις οποίες θα χορηγούνται μια σειρά από τραπεζικά προϊόντα, όπως στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, πιστωτικές κάρτες, ασφάλειες. Στόχος είναι εντός της επόμενης δεκαετίας η σχέση ΕΛΤΑ-ΤΤ να γίνει δυνατή και να εμπλουτιστεί με νέα προϊόντα.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η σύμβαση του ΤΤ με τα ΕΛΤΑ έχει ανανεωθεί έως το 2021.

 

Ο πρόεδρος του ΤΤ, Αγγελος Φιλιππίδης, ερωτηθείς για την πορεία και την τιμή της μετοχής υποστήριξε ότι ακολουθεί την πτώση που των τραπεζικών μετοχών σε διεθνές επίπεδο και χαρακτήρισε την αποτίμηση της μετοχής «φθηνή», σημειώνοντας ότι σύντομα η αγορά θα εκτιμήσει την αναδιοργάνωση που πραγματοποιείται με βασικό δόγμα την παραγωγή λειτουργικών εσόδων από τραπεζικές εργασίες.

 

Σε ό,τι αφορά τις ζημιές που έχει καταγράψει το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο του ΤΤ από την τοποθέτηση κεφαλαίων σε CDO’s, ο κ. Φιλιππίδης είπε πως όσο καιρό τα προϊόντα αυτά έδιναν υψηλές αποδόσεις η τράπεζα κατέγραφε κέρδη και πραγματοποιούσε με ιδιαίτερη επιτυχία placement των μετοχών της.

 

Τέλος, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης στο εξωτερικό και τόνισε πως το δ’ τρίμηνο του 2008 θα αρχίσει να αποδίδει ο στρατηγικός στόχος παραγωγής εσόδων από αμιγώς τραπεζικές εργασίες.

 

[via]

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: