ΕΡΤ: Εκπομπές High Definition μέσω της πλατφόρμας OTE – Hellas Sat

Μαΐου 5, 2008 στο 18:50 | Αναρτήθηκε στις Ελλάδα | Σχολιάστε
Ετικέτες: , , , , , , , , ,

ert-hellas-sat-hd-tv

Ευρείες ανακατατάξεις, ένταση του ανταγωνισμού και νέες συμμαχίες στο χώρο των Μέσων φέρνει η απόφαση της Hellas Sat θυγατρικής του ΟΤΕ, να προχωρήσει στην ενεργοποίηση των ευνοϊκών ρυθμίσεων που είχε προβλέψει για τους δημόσιους φορείς -με τον ν.2644/98- και ειδικότερα για τον Οργανισμό -από το 2002- η πολιτεία, με τη δημιουργία δορυφορικής τηλεοπτικής πλατφόρμας και μάλιστα με εκπομπή υψηλής ευκρίνειας.

Την ενεργοποίηση των διατάξεων του 2644/98 ζήτησε η Hellas Sat -ως δημόσιος φορέας- από το ΕΣΡ για την παροχή δορυφορικών συνδρομητικών τηλεοπτικών υπηρεσιών. Ειδικότερα η αίτηση αφορά σύμβαση πενταετούς διάρκειας, προκειμένου να καταστεί δυνατή σε ημερήσια βάση, η εκπομπή 96 ωρών προγράμματος (πράγμα που αντιστοιχεί σε 4 εικοσιτετράωρης εκπομπής κανάλια). Επισημαίνεται βέβαια ότι οι ώρες αυτές αποτελούν την «πλατφόρμα βάσης» για τα μη αδειοδοτημένα προγράμματα (τα όποια νέα ελληνικά δημιουργηθούν), αφού στο «μπουκέτο» μπορεί άμεσα να ενταχθούν -με συνοπτικές διαδικασίες- αδειοδοτημένα προγράμματα ή κανάλια από άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, πράγμα που εκτιμάται ότι θα γίνει άμεσα.

Σημαντικές ανατροπές θα υπάρξουν στην τιμολογιακή πολιτική. Ειδικότερα γίνεται λόγος για πακέτα συνδρομών από 19 ευρώ μέχρι και 40 ευρώ, για την παροχή τηλεοπτικών υπηρεσιών, ενώ σίγουρα αναμένεται στο μέλλον να υπάρξει πακέτο triple play. Αξίζει να αναφερθεί ότι το πακέτο της Nova, αντίστοιχα για τις τηλεοπτικές υπηρεσίες, αρχίζει από τα 29,5 ευρώ, και φτάνει σχεδόν στα 57 ευρώ.

Ήδη και πριν ακόμα δοθεί η τυπική έγκριση από το ΕΣΡ για την ενεργοποίηση της άδειας του Hellas Sat, έχει εξασφαλιστεί περιεχόμενο -και μάλιστα φιλέτο- προκειμένου να καλυφθούν αρκετές ώρες προγράμματος.

Όπως ανέφερε στη «Ν» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας θα στηρίξει την προσπάθεια παρέχοντας στην πλατφόρμα τη μετάδοση των αγώνων του EURO 2008, συνολικά 62 ώρες προγράμματος, τα οποία μάλιστα θα μεταδίδονται παράλληλα με την αναλογική μετάδοση, σε HD (High Definition)!!!

Για τη λήψη του σήματος είναι απαραίτητος ειδικός αποκωδικοποιητής, δορυφορικό πιάτο και βέβαια τηλεόραση, η οποία να έχει την δυνατότητα να προβάλλει περιεχόμενο HD (δέκτης HD Ready) προκείμενου να καταστεί δυνατή η αξιοποίηση του νέου φορμάτ εκπομπής στο έπακρο.

[via]

Advertisements

Σχολιάστε »

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.
Entries και σχόλια feeds.

Αρέσει σε %d bloggers: